top of page

Digitaal platform voor de promotie van het lezen van boeken, tijdschriften en kranten

New Media Publishing richt een digitaal platform op dat Nederlanders gaat overhalen om vaker boeken, tijdschriften en kranten te lezen.

Platform voor bevorderen lezen

Hoofdpunten

  • Het digitale platform van New Media Publishing gaat Nederlanders enthousiast maken voor het lezen van boeken, tijdschriften en kranten.

  • Het platform bevat informatieve artikelen over literatuur, populaire cultuur en het lezen van boeken. Het platform bevat geen banners, clickbait en pop-ups.

  • Het platform geeft uitgevers, boekwinkels, scholen en bibliotheken de mogelijkheid om het lezen van boeken, tijdschriften en kranten op een centrale plek te promoten.​

  • New Media Publishing verzorgt de eindredactie en bewaakt de kwaliteit van de artikelen.​

New Media Publishing Platform

Beschrijving

Boeken, tijdschriften en kranten ondervinden steeds meer concurrentie van digitale diensten zoals Twitch, Netflix, YouTube, Facebook, Instagram en Pinterest.

New Media Publishing richt daarom een digitaal platform op dat Nederlanders gaat overhalen om vaker boeken, tijdschriften en kranten te lezen.

Het platform bevat artikelen over boeken, poëzie, kinderboeken, wereldliteratuur, films, televisieseries en videogames. De nadruk ligt op de promotie van het papieren boek en de traditionele boekhandel.

Ook is er aandacht voor het belang van onafhankelijke journalistiek. De artikelen zijn toegankelijk en waar mogelijk wordt er een link tussen populaire cultuur en literatuur gelegd.

Daarnaast wordt er praktisch advies gegeven aan mensen die meer willen lezen. Ongeveer de helft van de artikelen zijn specifiek bedoeld voor mensen die nu weinig lezen.

De websites bevatten alleen informatieve artikelen. Het platform bevat geen banners, clickbait en pop-ups. Er worden geen e-mailadressen verzameld.

New Media Publishing verzorgt de eindredactie en zal de kwaliteit van de artikelen en de belangen van de deelnemende partijen bewaken.

Het traditionele boek is belangrijk

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Wilt u meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wat is het New Media Publishing Platform?

Het platform bestaat uit websites die het lezen van boeken, tijdschriften en kranten promoten. Elke website richt zich op een specifieke doelgroep. De websites bevatten alleen informatieve artikelen.

Wat is de toegevoegde waarde van het platform?

Bestaande concepten richten zich vooral op mensen die al veel lezen. Het platform richt zich ook op mensen die weinig lezen. Daarnaast is het platform opgezet volgens de nieuwste inzichten in usability en consumentengedrag.

Hoe wordt het platform gepromoot?

Het is de bedoeling dat de deelnemende partijen aangeleverde artikelen zoveel mogelijk zelf promoten. Op deze wijze wordt de promotie van het platform een gezamenlijke inspanning.

New Media Publishing heeft vijftien jaar ervaring met online marketing en zal de deelnemende partijen indien nodig bijstaan met advies.

Wat is de rol van New Media Publishing?

New Media Publishing is verantwoordelijk voor de eindredactie en zorgt voor de opmaak plus de plaatsing van de artikelen.

Indien nodig kan New Media Publishing artikelen herschrijven. New Media Publishing zal zelf ook artikelen schrijven.

Bevat het platform een forum?

Het instant houden van een gezonde en positieve online community is zeker mogelijk, maar is erg arbeidsintensief. Het platform bevat daarom (voorlopig) geen forum.

Wordt er een nieuwsbrief verstuurd?

Er worden geen adressen verzameld, er is daarom geen nieuwsbrief. Het is niet de bedoeling dat het platform concurreert met de bestaande marketingactiviteiten van de deelnemende partijen.

Wie kan op het platform publiceren?

Alleen partijen die passen bij de doelstelling van het platform kunnen op het platform publiceren. New Media Publishing bewaakt de kwaliteit van de artikelen en zal artikelen die met de verkeerde intentie zijn geschreven weigeren.

Wij nodigen specifiek schrijvers, onderwijzers, uitgevers en boekwinkels uit om aan het platform deel te nemen.

bottom of page